Till startsidan Till startsidan
Sök på Sävebo.se


OM DU SKA FLYTTA

UPPSÄGNINGSTID

Du har alltid 3 månaders uppsägningstid på din lägenhet. Uppsägningen ska ske skriftligt. På ditt hyreskontrakt finns en ruta avsedd för uppsägning. Kontakta Sävebo om du inte hittar ditt kontrakt så skickar vi ut en kopia. Kom ihåg att fylla i telefonnummer och gärna mailadress så vi kan nå dig för överenskommelse om visning, besiktning med mera. Tänk på att uppsägningen räknas från det datum den kommit Sävebo tillhanda. Därefter räknas uppsägningen i tre hela kalendermånader.

Om du ska byta lägenhet inom Sävebos fastighetsbestånd gäller följande:

  • Byte till lägenhet med högre hyra – ingen uppsägningstid
  • Byte till lägenhet med lägre hyra så betalar du den högre hyran under 3 månaders uppsägningstid.

BESIKTNING

Vid avflytt besiktar Sävebo lägenheten. Du får meddelande om dag och tid för besiktningen. Städa lägenheten noggrant. Städtips kan du hämta på hemsidan www.savebo.selänk till annan webbplats – under menyn ”Hyresgäst – Broschyr – Till dig som flyttar”. Sävebo kommer att debitera för dåligt utförd städning. Sävebo kommer att dokumentera och debitera dig för eventuellt onormalt slitage.

Är du medveten om att du eller någon annan orsakat skada i lägenheten kan detta åtgärdas före besiktningen. Kontakta gärna oss på Sävebo om detta.

SKADOR OCH ONORMALT SLITAGE

Hål, större märken på golv, tak, väggar, dörrar, foder, lister, köksinredning och garderober. Sprickor i handfat, toastol och badkar. Sävebo godkänner inte en mängd skruvhål efter hyllor och dylikt. Samma sak gäller större fläckar. Detta är bara några exempel på vad som du kan bli ersättningsskyldig för.

Sidansvarig:
Senast uppdaterad:
Köpmangatan 4
576 80 Sävsjö
0382-152 00
savebo@savsjo.se