Translate this page

Please select your language of choice in the list below.

Våra områden

Sävsjö

I Sävsjö har vi sammanlagt 297 lägenheter att välja på. Många av lägenheterna ligger mycket centralt med gångavstånd till det mesta. Men även om du bor i något av våra bostadsområden lite mer i utkanten av stan så är man snabbt nere på torget med cykel.

Näringslivet i Sävsjö domineras av småindustri inom främst trä-, livsmedels och metallindustrin, t.ex. Sävsjö Trähus och Lulles Chark. Den största arbetsgivaren är snustillverkaren Skruf Snus följt av företaget A-lackering som bedriver lackering av aluminiumprofiler.

Ishockey, handboll, bandy, E-sport och sportskytte är populära aktiviteter i Sävsjö. Även kyrkoverksamheten är stor. Kulturhuset erbjuder film, teater och musikunderhållning. I Sävsjö finns simhall med äventyrsbad och friluftsbad vid campingen. Sporthall hittar du på alla orter inom Sävsjö kommun.

Från stationen i Sävsjö kan du ta både tåg och buss till städer så som Jönköping, Vetlanda, Eksjö samt Växjö.

Vrigstad

Vrigstad är beläget i västra delen av Sävsjö kommun.

Väg 127 går rakt genom orten och både Växjö och Jönköping nås med pendlingsavstånd på 40 min med bil. Självklart finns buss att tillgå till båda städerna. Städer som Vetlanda och Värnamo nås med bil på 30min.

I Vrigstad finns även skola upp till årskurs 6, fin mataffär med manuell chark, sportbutik, fint hotell med restaurang, diverse pizzerior och blomsterhandel.

Vrigstad är marknadsstaden framför alla, där Vrigstad Marknad två gånger om året arrangeras och drar hundratals med besökande. Under Jultiden arrangeras också en gemytlig julmarknad som blivit större och större med åren.

Ostkakan är ett annat varumärke som gjort Vrigstad känt samt alla antik affärer som det finns en hel uppsjö av.

För den som gillar motorsport så finns en väldigt fin crossbana, Hagabanan som arrangerar tävlingar av högsta klass.

Vill du svalka av dig under sommarens värme så finns både Slättsjön samt Lundholmssjön att tillgå med gångavstånd vart du än bor i samhället.

Stockaryd

Stockaryd är samhället som ligger mitt i Sävsjö kommun. Södra stambanan går genom samhället så du har möjlighet att via tåg ta dig både till Malmö och Stockholm på ett smidigt och miljövänligt sätt. Samhället har skola upp till årskurs 6, mataffär med manuell chark samt Lagerbutiken som tillhandahåller det mesta du behöver i hemmet.

Samhället präglas av sin trä- och husindustri och på sommaren är det många som kommer för att besöka antik och samlarmässan som pågått i många år. Serviceboende med lunchmöjligheter finns på orten.

Rörvik

Rörvik ligger 25 kilometer från Sävsjö och orten är omgiven av flera vackra sjöar. Vill man ha nära till naturen och gillar fiske så är Rörvik en pärla.

I samhället finns det livsmedelsbutik och en pizzeria samt en bygghandel vid namn Aronssons bygg.

Pendlingsavståndet till Växjö är 40 minuter med bil och busslinjer finns att tillgå. Rörviks skola är belägen centralt och omfattar årskurs 1-9.