Translate this page

Please select your language of choice in the list below.

Internet och Kabel-tv, glöm inte att beställa bredband från Sappa!

Glöm inte att beställa bredband från Sappa innan 31 Oktober.

Sappa.se | Sappa Länk till annan webbplats.

Som vi tidigare kommunicerat byter Sävebo internetleverantör från Savman till Sappa. Anledningen till att Sävebo gör omläggningen är att Savman tog beslutet om att lägga ner kabel-tv nätet till 231231, därmed var vi tvungna att hitta en ny lösning för vår tv-tjänst. Vi ville inte gå över till IP-tv eller streaming för det hade inneburit att alla hyresgäster måste ha ett internetabonnemang, samt att man då inte skulle ha den bekväma lösning som kabel-tv är.

Sävebo tog kontakt med flera leverantörer och Sappa erbjöd sig att ta över driften för både kabel-tv samt bredbandsnätet från Savman. Vi såg en fördel med att få in en leverantör som både sköter kabel-tv och internet. Sävebo förhandlade fram en lösning med Sappa där deras internetabonnemang alltid skulle vara minst 50 kr lägre/månad än det Savman erbjuder. Vad varken Sävebo eller Sappa visste om, är att Savman tog ut en lägre nätavgift för hyresgästerna som har kopparnät. Det handlar om cirka 200 hyresgäster hos Sävebo som har koppartråd istället för fiber den sista biten in till lägenheten. Savman erjuder också abonnemang med lägre hastighet än 100/100 vilket Sappa inte gör.

Tyvärr medför detta att en del av våra hyresgäster som idag har abonnemang hos Savman, kommer få ökade kostnader för internetabonnemanget men å andra sidan kommer man att få en högre hastighet.

Vi har också möjliggjort att vi kan ha kvar vårt kabel-tv nät och förse alla våra hyresgäster med 15 fria kanaler.

Jämför man idag vad Savman tar för 100/100 så skulle den totala kostnaden bli 379kr/månaden. Hos Sappa kommer alla våra hyresgäster som tecknar nytt bredband betala 329kr/månad utan bidningstid. Övriga hastigheter 250Mbit: 399kr, 500Mbit: 499kr, 1000Mbit 699kr i månaden.

Hela tanken för Sävebos del i denna omläggning var att sänka kostnaderna för er hyresgäster, det är också är fallet för ca 300 lägenheter. Men tyvärr har 200 lägenheter fått en höjning som vi inte visste om.

Vi hoppas på er förståelse för detta.